det är en vanlig dag och jag har det bra idag

men gud, jag är helt slut! det känns som om alla årets dagar har proppats in i mig på en och samma dag typ haha. och vilket år det har varit sen. jag har skrattat av lycka, gråtit så mycket att jag inte trott mig någonsin mer kunnat fälla tårar. älskat och hatat. älskat lite mer. dansat nätter igenom och druckit vin med mina bästa. tröstat och blivit tröstad. åkt utomlands, upplevt saker jag aldrig trodde jag skulle få se. övervunnit rädslor och hittat sidor jag inte visste jag hade. och så mycket mer än jag någonsing kan uttrycka i ord. överlag har det varit ett bra år!

all my secrets away

jag vill inte säga till dig. kan inte säga till dig, hur ont det faktiskt gör.

Vi kunde höra höstens mörka vatten brusa under bron

godmorgon kanske .. idag skulle jag lika gärna kunna sova hela dagen, vaknade på helt fel sida och vill egentligen bara somna om. men icke! istället ska jag snart bege mig till friskis och sedan städa sönder min lägenhet som börjar se ut som någon sort soptipp snart. ikväll blir det sexparty hos sandra som fyller 2o år. haha det kan bli intressant, vi får väl se om jag kommer hem med något spännande .. (;
men först - lite gym och endorfin kickar! puss
det här ansiktsuttrycket stämmer rätt bra överrens med mig idag ..

jag skulle vilja ha en egen hustomte

ni vet när lägenheten ser ut som hell och man verkligen, verkligen borde städa men hittar tusen andra saker att sysselsätta sig med, t ex facebook, telefånsamtal, wiispelande and so on? precis det dilemmat har jag haft ikväll. om jag har tagit mig i kragen och städat ens en aning? icke. tänker leva i min egen skit en natt till och sova nu. hoppas på att någon snäll liten hustomte har städat åt mig över natten istället. nightie ♥

kärlek

För några dagar sedan pratade jag och min mor om begreppet kärlek. Jag frågade henne om hon aldrig hade tvivlat på hennes och pappas förhållande någongång och fick till svar "Klart att jag och din pappa har bråkat ibland men jag har aldrig tvivlat på honom. Vi är som ett pussel och när jag är med honom är det som om en pusselbit sätts på plats, med honom är jag hel. När jag lägger mig bredvid din pappa på kvällen är det som om en bit av mig sätts på plats och som om min kropp är skapt för att ligga bredvid honom. Jag visste från första början att det var honom jag ville leva mitt liv med." Dom har varit gifta i 37 år och tillsammans i över 40 år. Nästan en hel livstid. Jag kan fortfarande höra henne prata om min pappa som om hon är nyförälskad. Det kallar jag äkta kärlek ..

och mina tankar och minnen står mig upp i halsen men mycket vill ha mera

raringar, hoppas ni har haft en lika bra julhelg som jag har! julafton var supermys. kalleanka, julmat, fina julklappar, choklad och världens bästa familj! juldagen bjöd på en riktigt bra utgång med mina bästa som jag verkligen har fått sota för idag. men så värt! orkade iallafall pallra mig upp på stan för mellandagsrea och kriga lite bland alla människor vilket resulterade i några riktigt cute plagg. me like! nu är jag dödligt trött så gissar på sängen snart, klockan ringer tidigt för mitt andra hem - friskis. känns rätt välbehövligt efter denna helg haha.  sedan kör vi jobb halv tolv till åtta. awesome.
mini me ex antal jular sen

christmas every day

nu beger jag mig och dalmasen mot göteborg och liseberg julmarknad. mys! ha en super tisdag <3

to save me from tears i'll give it to someone special

ligger i soffan, snorar och lyssnar på jullåtar. saknar någon som kliar mig på ryggen. är glad över att nästan alla julklappsinköp är klara. har livsångest. har ångest för att jag har ångest. vill ha julafton men ändå inte. är rädd för vad som komma skall och vad som inte skall komma. överkonsumerar tuggummi och gluttar på hulken. har absolut ingen aning om vart jag vill komma med det här inlägget. bara lite kvällsfunderingar ni vet. är dessutom sur över att jag inte kan träna när jag är sjuk. it sucks! även om jag fuskat lite ändå. (don't tell) ähhfan, nu ska jag göra något vettigt och ringa lite samtal, planera lite sälenresor och janivet, rycka upp mig?
bara för att jag längtar till sommarn får ni en sådan bild

jag har stuckit huvudet i sanden en allt för lång tid

nuni är jag äntligen hyfsat fit for fight för lite jobb. vilket är exakt vad jag tänker sysselsätta mig med just nu. fram till 14. 00 dvs. sedan hörde jag en fågel viska i mitt öra att det blir onsdagsmys? kan inte bli så mycket bättre va.  nejmen precis, så därför är det nog bäst om jag skyndar på lite med min skönhetsfix just nu. PUSS

the perfect match


There were days when the sun was so cruel

jag är sjuk. dödssjuk tillochmed och skulle behöva en kram. min näsa rinner, mina ögon rinner. min hals känns som ett rivjärn och min röst har intagit någon sorts jagharröktsenjagvarfyraår läge. jag kan inte träna, jag kan inte gå ut, jag kan inte göra någonting för mitt huvud känns som ett klot och min kropp ömmar som om någon misshandlat den under natten. jag är inte den som brukar klaga men alltså, Gud vad har jag någonsin gjort dig? varför ger du mig en förkylning from hell?  vafan liksom. jag har inte tid att vara sjuk. jag vill träna, springa, jobba, använda mina ben. jag är på dåligt humör. nu åker jag hem till mammsen för ompyssling istället.

undrar hur många pappersrullar det är möjligt att göra av med på en dag

typ såhär känner jag idag;



borttappad röst sökes

okej, jag vet. jag fullkomligt suger på att uppa! men jag har bara inte haft tid, eller inspiration, eller ork, eller. äh vafan skit samma!
jag har iaf efter en vit jobbhelg gått och blivit så in i helvetes sjuk. förkylning from hell och borttappad röst. alltså är det bara jag som tappar rösten när jag blir sjuk? sjuukt irriterande! jag har sjukanmält mig imorgon också, har jag. känns.. inte bra alls. avskyr att sjukanmäla mig. värsta jag vet känner mig så ynklig då, meeeen. nu äre gjort så lika bra att kurera sig med c-vitaminer. ikväll har jag kurerat mig med godispåse. fan måste sluta. kommer bli en liten rulta snart. om jag nästan inte redan har blivit det haha.
helgen har förövrigt varit mysig för den som vill veta (vilket jag antar att ni vill). i fredags bakade jag och mina tjejer pepparkakshus och brända pepparkakor. super mys, även om huset vart något. eh. säger inget så har jag inget sagt haha. ni är så bra <3
lördag var det dags för jobb och sedan styrdes lördasmys med dalmasen, även om jag var sjuk, hade feberfrossa och låg inbäddad i två filtar + tjocktäcke.
söndag - idag har jag också tillbringat på mitt kära soleo, med en röst som allt mer och mer försvann och nysningar både hit och dit. så efter det gick jag till hemmakväll, köpte en fet godispåse och hyrde film. så värt.
Nu? kiss and godnight from me! fortsätter på listan imorgon. sleep tight.
livets hus!
Cookies straight from the getto!

dag sju. min tro

Tro. när jag hör ordet tro tänker jag på kristendomen, allah, buddah, jehova, jesus osv osv. men framförallt tänker jag på hur mycket man har dödat för sin tros skull. hur man har tagit tron som en ursäkt till att kriga, döda, erövra. för en Gud som i grund och botten är densamma. därför har jag svårt att tro på en Gud som skapade världen på sju dagar. fick Jesus att återuppstå och vattnet till blod. däremot tror jag på något större där ute. exakt vad det är vet jag inte men tron på något större, övermänskligt, ja det tror jag på. exakt vad det är, hur det ter sig och varför, det vet jag inte. men jag tror att det finns något där ute. dessutom tror jag att vi människor är beroende av att tro på något för att kunna orka leva. att få känna gemenskap och att man hör till är viktigt för var och en. för att orka fortsätta med vardagen, uthärda svåra tider och kunna förlåta.

hello monday

har svettats sönder en aningens på friskis. nu styrs jobbet, dock inte för att svettas utan snarare frysa sönder med trasiga dörrar. jag älskar vintern... eller?

sunday

har haft en riktigt bra söndag! jobb 11-17-30 och sedan stortorget för att se det sista på O helga natt. efter det styrde jag och frida gröna grodan för some sallade och skitsnack. ett riktigt bra avslut på en bra helg! <3
bjussar tillochmed på en bild från i fredags.

take my breath away

är hemma efter en mysig filmkväll med dalmasen. nu är jag så trött så jag skelar typ, så lite sömn innan vi styr jobb och söndagsfika med frida!

dag sex. min bästa vän

det tar mig emot att bara skriva om en av mina bästa vänner. för jag har det bästa tjejgänget man bara kan ha, dom är verkligen mitt allt! men eftersom man bara får skriva om en person ska jag berätta om min allra äldsta vän. 
Nathalie är den som känt mig längst av alla. redan på kyrkis, fyra jordsnurr. hon med sin hesa röst och jag med mitt illröda hår var ett givet par. hon vet hur jag funkar, jag vet hur hon funkar. när jag bodde hemma i lillån var familjen ramberg mitt andra hem. vi har haft våra duster, umgåtts så intensivt vissa perioder att vi kunnat sluta varandras meningar till att inte ses på flera veckor. nu är vi stabila, vi vet vart vi har varandra. nathalie och jag har upplevt så mycket tillsammans och hon känns oftast mer som en syster än som bara en vän. det spelar ingen roll om vi inte hörts på en vecka, vi tar ändå vid det vi sist slutade. Jag minns sommaren när vi åt en hel kladdkaka varje dag. när vi körde runt på din moppe för att svalka oss. nitendo lanen i ditt vardagsrum. vanilljte och rostat bröd efter skolan i ditt kök. alla knäppa lekar vi hade för oss. övernattningar. äventyr. parmiddagar. bus. kreta resan. för att bara nämna några av alla saker vi upplevt.






dag fem. vad är kärlek

kärlek är så olika för olika personer. kärlek till sitt djur, kärlek till sin familj, vänner,jobb, karriär, utsatta and so on men för mig är kärlek när du, med hela ditt hjärta värnar om någon, bryr dig och tar hand om. kärlek kan vara att hålla handen, fjärilar i magen och en puss i nacken. men kärlek kan även vara att hjälpa din mormor över gatan, trösta en vän eller skratta natten igenom. för mig är kärlek något stort, fint och oersättligt. det kan inte köpas, krävas eller antas. den jag ger min kärlek, ger jag 100 % till. men kärlek är så mycket mer än bara kärlek. att få känna närhet, en för lång blick, skitsnack med sina favoriter, umgänge, dans, kramar, vänlighet....

just like songs

People are like songs, it’s true. Some seem dull at first, but then they grow on you.
Me, I’m like Can’t get you out of my head.
Annoying at times, but I make you want to dance.

dag fyra. det här har jag ätit idag

okej, punkt fyra är ju tydligen vad jag ätit idag. så here we go
Frukost ; en tallrik fil med 1/2 grapefrukt i och linfrön
Lunch ; äggröra på ett ägg med några skivor kalkon samt keso och sallad
övrigt; fruktsallad och te
theere you go, väääldigt spännande va?!

kan det här sovjetvädret dra dit där det hör hemma?

det var länge sedan jag svettades såhär mycket! från att ha frysit hela natten och dan till att svettas floder är rätt bra tycker jag! eh kanske ska upplysa er om att jag har varit på friskis och kört ett mördarpass för mig själv. kondition + mage. jag är nöjd tjej.
inatt sov jag med två täcken, två filtar, mjukisar, hodo, intryckt i elementet - och frös ändå! det är fan inte okej. vill inte ha det här sovjetvädret längre. jag vill ha sommar, sol och värme. julklapp någon? sommar året om? livets liv!
nu ska jag avnjuta en välförtjänt fruktsalade framför paradise och vampire diaries. älska torsdagar!
ge mig lite av detta NU

dag tre. min familj

Familjen Hellner består av pappa Ingemar, 62 år och jobbar som maskiningenjör. min pappa är den klokaste jag vet och det säger jag inte bara för att han är min pappa, utan han är faktiskt rätt klok. pappa ingemar älskar att bygga/laga saker och hans sätt att visa att han älskar sina döttrar är att fixa saker åt oss. typ trasiga saker, hyllor som ska sättas upp, möbler som ska snickras, skjuts om vi ska någonstans. han är helt enkelt en riktig fixar pappa, och den bästa man kan ha också. det märks tydligt vem utav mina föräldrar jag är mest lik. pappa och jag har samma hårfärg, samma kroppsbyggnad, samma lockar, samma humör, samma tankesätt. eh samma allt typ? jag är min pappa i kvinnlig modell, typ haha.
mamma Rosemarie, 57 år och jobbar som barnmorska på kvinnokliniken. min mamma är liten som en pygmé och är exakt som formans mamma i That´s 70s show. både till utseendet och till sättet. (bortsett alkoholismen kanske). min mamma är väldigt ödmjuk och jag kan stolt säga att jag kan prata med allt om henne. när jag var tio år insjuknade hon i bröstcancer vilket gjorde at jag fick växa upp lite i förtid och det har fått mig att inse hur mycket jag värderar att faktiskt ha en mamma. en frisk mamma. det sköna med henne är att vi kan ha värsta fajten och fem minuter senare är det som om det aldrig hänt. mamma och jag älskar att åka bil, och dom bästa stunderna har vi nästan när hon skjutsar mig någonstans. det låter stört men det är en stund mellan bara henne och mig där ingen kan tjuvlyssna, jätte skönt
syster Sandra, 25 år. sandra är min äldsta syster, hon är totala motsatsen till mig utseende mässigt. liten, blond och mer lik mamma på det sättet. sandra och jag har haft våra duster, bråken vi hade i tonåren var inte att leka med och periodvis kunde vi inte ens prata med varandra. men nu när vi är äldre kommer vi hur bra överrens som helst. sandra har valt ett rätt annorlunda val för någon i hennes ålder. hon är vegetarian, buddhist och pluggar till akupunktör. jag är så jäkla stolt över henne, hon har rest, jobbat, pluggar.går sin egen väg helt enkelt och det är modigt! hon är väldigt rar och generös. har sina principer och håller fast vid dom, hon är cool helt enkelt!
syster Annamaria, 22 år är min mellersta syster. hon och jag är mest lika, när vi var yngre var det många som tog fel på oss. Annamaria var den enda jag lyssnade på när jag var liten, man kan säga att hon "uppfostrade" mig. när ingen annan fick på mig klänning var det hon som lyckades. när jag inte ville borsta tänderna var det hon som hjälpte mig. när jag inte kunde sova var det hon som nattade mig osv osv. Annamaria är väldigt självständig och händig. hon är lika klädtokig som jag, fast när jag shoppar nytt shoppar hon second hand. hon är väldigt estetisk och händig - målar, pysslar and so on. Annamaria är väldigt omtänksam och bra på det sättet att hon får en alltid att känna sig omhändertagen. mina systrar är även mina bästa vänner. utan dom skulle jag inte vara den jag är idag, dom är bäst helt enkelt!
Det här är ju min "riktiga" familj. men sen har jag mitt tjejgäng som är lika mycket min familj som mina vänner - men mer om dom får ni vänta lite på ;)

RSS 2.0